Return to Content
25.04.2017

Vervenfestivalen slipper hele seks lokale artister

Vervenfestivalen slipper hele seks lokale artister. Horten har definitivt en liten oppsving om dagen og produserer flere dyktige artister. Blant de som slippes er også mer etablert band som Revolver og humordansebandet The Apache Dæncers som vet å lage fest. Disse artistene kan du glede deg til å se i sommer: Shake, Marie Ulven, Larsiveli & Makko Makeba, IBIA, Revolver og The Apache Dæncers.

 

Shake

Marianne Eide som har vært en del av musikkscenen i Horten lenge fronter dette prosjektet som også består av Andreas Barth på trommer og Einar Frøysa på piano. Trioen består av utrolig dyktige musikere som konverterer dine elskverdige poplåter til jazz med kjærlighet og uten ærbødighet. Dette blir smør for øra på møringa stranda og Vern Johans Karl scenen mens sola skinner. 

 

Marie Ulven

Når hun ikke stagediver på Vervenfestivalen og poger med Honningbarna så blodet spruter lager Marie låter. Hun har lenge fremført låtene på kassegitar med dønn ærlige låter på norsk som SKAM generasjonen kan kjenne seg igjen i. Nå har hun derimot beveget seg over i et mer elektronisk landskap og det er veldig spennende. Vi er usikre på om det blir stagediving på egen konsert, men liv foran scenen blir det garantert

 

Larsiveli & Makko Makeba

Brødrene  har lenge holdt på med hip hop, men med ep´n Brødrene Gjeddehjerte har de tatt skrittet ut av Horten og har begynt å leke med de store gutta. Larsiveli (24) – et rått raptalent med en inderlig og direkte stil, «stahet og sult, blandet med ydmykhet og koketteri» (Natt & Dag). Storebror Makko Makeba (27) har levert produksjoner av ypperste merke i en årrekke, med sitt karakteristiske «tåkete», basstunge og melodiøse sound. Frasen «din favorittrappers favorittrapper (og -produsent)», har sjelden vært mer dekkende.  

Horten-duoen, som er kjent for sine musikalske bidrag på utgivelser til blant annet Sushi x Kobe, Unge Ferrari og Mats Dawg, er i 2017 klare med sin debut-EP. Deres låt «Thailando» er i skrivende stund i rotasjon på NRK P3. Nå skal de ta Horten og Verven med storm!

 

IBIA

Da er det bare å sprette champagnen – IBIA kommer til Verven! Har du vært på Bar Glassmagasinet så har du garantert danset etter flere av IBIA´s hits. Bak artistnavnet finner vi Vegard Stenvang som det siste året har tatt genren Melbourne Bounce med storm. Et vellykket samarbeid med Sphud på låta Topside har fått internasjonal oppmerksomhet. På hittene Diamanter og Glass finner vi vokalen til Aleksander Halle som blir å finne på scenen på Verven. Vi er utrolig fornøyd med å kunne avsløre at IBIA avslutter fredagen på Batteri Scene. Her er det bare å glede seg til en gedigen fest. Vi har hyret på ekstra røyk og lys for anledningen. Vi ses på Verven!

 

Revolver

Født på nytt. Det var mange som gledet seg over å høre at Revolver nå kjører igang igjen, og et fullstappet Glassmagasinet var en hyggelig hilsen til bandet. Vi booket selvfølgelig bandet på stedet og gleder oss enormt til å se de på en større scene, noe bandet definitivt kler. Frank Torstrup i front er nærmest gudfaren i Hortens musikkliv og har spilt i flere konstellasjoner enn noen andre. I bandet finner vi også Jostein Christensen og Lille Eyolf Lund som også er godt innlemmet i musikkmiljøet. Nytt av året er at bandet synger på norsk og det funker, men det er lov å håpe på noen av de gamle hitsa på Verven. Bandet holder korta tett til kroppen men lover å lage liv som bare Revolver kan.

 

The Apache Dancers

Rekk opp hånda de som ikke har vært på en snurr og hørt selveste The Apache Dæncers? Er det fest eller julejazz så er det stor fare for at du har truffet disse gutta. Dette er Hortens om ikke verdens mest underholdene danseband. De fyller alle kriteriene for å plassere seg selv i genren. De har like dresser, bruker minst en hel geletube før hver konsert, er middels gode musikere og har tatt Stena Saga minst 50 ganger (hvor de henter inspirasjon til låtene). Man kan si mye om The Apache Dæncers, men en ting er sikkert, ingen skaper like mye liv og feststemning som disse gutta. Det er derimot greit at man har fått seg noe å drikke før de går på scenen da noe kan gå i utakt og det til tider kan bli litt surt. De avslutter derfor på stranda og Vernjohanskarl scenen på lørdag. Velkommen til fest!