Return to Content
13.11.2023

Bjørn Eidsvåg kommer på Verven

Eidsvåg åpnet første året med Verven i 2014. Nå er han igjen først ut på lørdagen før Emma Steinbakken. Det ligger litt i luften at denne dagen kanskje kan by på noen overraskelser….

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkhistorie, og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. 

Selv etter en solid og lang karriere er han stadig aktuell. Siden oppstarten i 1971 har Bjørn gitt ut 28 album, spilt ca. 80 konserter hvert år, gitt ut bok, hatt eget TV-program, radioprogram og inntatt scenen på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterforestillingen “Etterlyst: Jesus” -for å nevne noe.

Generasjoner av nordmenn har et nært forhold til hans folkekjære låter som «Skyfri himmel» og «Eg Ser». Bjørns nysgjerrighet på nye musikalske uttrykk har også ført til mange spennende samarbeid med kjente artister fra Norge, Sverige og Danmark opp gjennom årene, blant annet duetten “Mysteriet deg” med Lisa Nilsson. Låta vant Spellemannprisen for «Årets Låt» og har over 12 millioner avspillinger på Spotify.

Selv etter en lang og solid karriere er Bjørn stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk. I januar 2023 var han å se i TV2-programmet «Hver gang vi møtes», hvor hans program hadde seerrekord og ble den mest sette episoden i programmets historie. Etter premieren av programmet entret flere av Bjørns tolkninger topplisten over de mest populære låtene på Spotify i Norge, og samtidig har flere av de andre artistenes tolkinger av Bjørns låter tatt Norge med storm.

I flere uker lå Emma Steinbakken sin versjon av «Floden» på 1. plass og Isah og Maria Mena sin tolkning av «Alt du vil ha» på 2. plass på Spotifys toppliste i Norge. Inspirert av sine yngre kollegaer i «Hver gang vi møtes» inngikk Bjørn like etter et samarbeid med den 40 år yngre stjerneprodusenten Carl Viktor Guttormsen, og i april kom låta «Ikkje sei det som det er». I september slapp han også låta «Vi To»sammen med Nils Bech. Låta ble «ukas låt» på NRK P3 og P3’sanmelder skrev at «Bjørn Eidsvåg har aldri vært fetere»