Return to Content
06.12.2023

Kamelen til Verven

Er dere klare for sommer, sol og fest? Kamelen avslutter lørdagen på Verven 2024.

Her snakker vi om en artist som er skapt til å lage feststemning. Han spilte på Verven 2019, men det var først i 2021 det tok fyr med låta Creme De La Creme. Siden har hitsa kommet på løpende bånd. Ikke minst samarbeid med artister som Broiler, Balanciaga og A36 har gjort Kamelen allemannseie.

Hip hop-artist og historieforteller Kamelen, også kjent som Slim Kamel, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen «Si ingenting» i 2015.

Med hyppige utgivelser, etablert han seg som en undergrunnsfavoritt og en viktig musikalsk stemme for en underrepresentert gruppe. 2018 ble han nominert til både Gramo-stipendet og Spellemann for «Årets gjennombrudd». Og på veggen henger troféer for albumet Kingpin Slim og låter som blant annet «Lil Homie», «Beng Beng Beng», «Si ingenting», «Klubbkamel» og «Vil ba vekk». Albumet #FRIKJENT som kom i 2021 var inspirert av fire måneder i varetekt for et ran han ikke begikk. Samlingen låter ble som et motsvar til anklagene, og et innblikk i en intenst frustrerende periode, og inneholdt låter som «Stakken», «Ferrari» og «Siden Dag 1».

En av de siste låtene som er sluppet i skrivende stund er hitten «Slipp Deg Løs», som vi lett kan se for oss strømme ut av høyttalerne på Verven til sommeren. Vi ses.