Return to Content
18.10.2023

Emma Steinbakken til Verven

Er dere klare for tidenes lineup på Vervenfestivalen 2024? Vi starter med hele Norges favoritt Emma Steinbakken. Det er bare å kjøpe julepakke pris billett som er i salg på ticketco. Julepakka kommer i salg på Gjengangeren 9. november og etter det på REMA 1000 Lystlunden frem til jul.

Siden gjennombruddet som 15-åring i 2018, har Emma Steinbakken tilbakelagt en reise få norske artister kan matche. Debutsingelen «Not Gonna Cry» har høstet over 25 millioner avspillinger, hitlistene er allerede besteget tre ganger og i 2023 kom endelig den etterlengtede albumdebuten «Home». 

Tilstedeværelsen, den altoppslukende vokalen og formidlingsevnen har de siste årene etterlatt seg et bergtatt publikum foran både TV-skjermer og konsertscener over hele Norge. Samtidig har Emma hatt en rekke sjangerutforskende samarbeid, med blant andre Alan Walker, Matoma og Kamelen. 

Men selv etter å ha vokst til å bli en av landets største popstjerner, og med soloshow i Oslo Spektrum rett rundt hjørnet, er fortsatt nærhet og ærlighet viktige stikkord for Emma – både i livet og i låtskrivingen. 

I oppveksten kunne Emma ofte bruke lang tid på å lete etter ord for å beskrive sine egne følelser. I dag er en viktig drivkraft å hjelpe andre med å sette ord på det de selv bærer på. 

For å skape gjenkjennelse i låtene, søker Emma derfor ofte mot det nære og menneskelige i både tekster og uttrykk. 

Som Emma sier selv, er musikken aller best når den skaper bånd mellom mennesker, og en felles forståelse av den klumpen du har i magen – enten den er vond eller god. 

Emma Steinbakkens nye singel «Hold My Breath» handler om kjempe for de fineste tingene i livet – og å innse at du egentlig ikke vil ha noen andre, selv når det føles tungt. 

I en helt nedstrippet produksjon med kun vokal og piano, dempes scenelyset mens Emmas litt hese og samtidig klokkeklare stemme får skinne alene i spotlighten. 

2.35 minutter lange Hold My Breath trekker deg umiddelbart inn for en alvorsprat, for så å omfavne deg på en måte som gir en følelse av å stå betrygget og styrket tilbake når låta er over. 

– Låta handler om å være i et forhold der likegyldigheten har begynt å melde seg. Du har begynt å tenke på andre og vurderer å gi opp. Samtidig vet du at, hvis dere begge to bare klarer å legge inn litt innsats nå, så kan dere klare å komme dere tilbake til der dere var. 

Emma skrev låta for en tid tilbake, men så langt har den ikke passet inn på noen annen utgivelse. Vi gleder oss enormt til å se henne live på Verven.