Return to Content
27.10.2023

Vinni til Verven

Dette blir helt rått! Vi får besøk av selveste Vinni som senest med albumet «Tanker Blir Ting» klarte å toppe spillelistene nok en gang. «Glorie» er i dag streamet 31 millioner ganger på Spotify.

Musiker og artist Øyvind Sauvik er for de fleste bedre kjent som Vinni. Sentral i det norske rappermiljøet i mange år, eksperimentert med rus mer eller mindre hele tiden og endt opp som – etter eget utsagn – «en selvsentrert idiot». Ekteskapet hadde røket for åpen scene, og han hadde fått rollen som «hele Norges riksnarkis». Vinni hadde derimot mer på lager og tok tak i eget liv.

Nærmest over natten ble han folkeeie etter at han deltok på «Hver gang vi møtes» i 2012. En nydelig versjon av «Sommerfuggel i vinterland» gjorde at alt var glemt og selv gamle damer trykket Vinni til sitt bryst. Plata «Oppvåkningen» viste at Vinnie fremdeles hadde egne låter på lager og låtene «Stjernestøv» og «Hvis Jeg Dør i Natt» tok fansen med storm. Men med singelen Glorie i 2021 eksploderer det. Øyvind Sauvik lager en monster hit og legger veien åpen for plata «Tanker Blir Ting» (2023) hvor han har med seg artister som Arif, Emma Steinbakken, Marstein og Admiral P.

I 2023 turnerte han Norge rundt til stående applaus og i 2024 spiller han Vervenfestivalen på hovedscenen etter Emma Steinbakken. Dette kan rett og slett bli episk! Vi gleder oss veldig. Ses å Verven.