Return to Content
25.03.2023

Din nye favoritt artist

Beharie kommer til Verven

Skal man beskrive musikken til Beharie, så kan man si det er en blanding av Thomas Dybdahl, Leon Bridges, Michael Kiwanuka, Frank Ocean og John Legend. Ja, nå fikk vi forhåpentligvis oppmerksomheten din. Dette kommer til å bli din nye favorittartist etter konserten på Verven. Vi så Beharie på Rockefeller under ByLarm og ble helt frelst.

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du Beharie. Med en singer-songwriter preget låtskrivning, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd».

Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd. GAFFA sier det slik:

«Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.»

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder.

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» – VG

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» – Aftenposten

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» – NRK P3