Return to Content
06.12.2018

Cowshed Boys – lokale helter kommer på Verven

Det er ikke mange av banda festivalsjefen kan tekstene til, men Cowshed Boys kommer uoppfordret på rams hvis man spør (slitsomt å høre på så ikke spør). Det var altså ingen tvil om at vi skulle booke disse heltene fra Åsgårdstrand da de ytret et ønske om å spille Verven.

Åsgårdstrand-bandet The Cowshed Boys hadde sin storhetstid for snart tretti år siden, under bølgen med norskspråklig rock fra slutten av 1980-tallet. Låta «Ta meg nå» fra en selvtitulert debut-EP, utgitt på Hortens-labelen Deaf’n’Dumb Records i 1989 og innspilt før noen i bandet var over 17 år, ble noe av en lokal hit, og lå flere uker på toppen av listene i Horten og Tønsberg.

The Cowshed Boys spilte kontant, punk-inspirert rock, og fikk et rykte som et solid og intenst liveband etter flere konserter i nærområdet og på rockeklubber rundt om i landet. I 1991 skiftet bandet navn til Salad Days. Samme år utkom en sju spors mini-lp med tittelen, Et sorgens kapittel, som fikk mye god kritikk. Tittellåta ble for øvrig valgt ut som «ukas hit» på Ungdommens Radioavis på NRK. Etter endel live-spilling i etterkant av utgivelsen, blant annet på den aller første utgaven av Kanalrock, gikk bandet gradvis i oppløsning. Medlemmer fra The Cowshed Boys / Salad Days har senere gjort seg bemerket i band som Mohammed og Gate 9, men til et slags 20 års jubileum for utgivelsen av den første EP-en, ble bandet samlet igjen på Kanalrock i 2009. De senere årene har The Cowshed Boys gjort noen sporadiske spillejobber, blant annet som oppvarmingsband for Valentourettes.

Vi gleder oss enormt og håper alle får med seg denne konserten til sommeren. Vi ses på Verven.