Return to Content
10.03.2018

Jim Protector

I kjølvannet av Lo-fi-bølgen på starten av 2000-tallet bød Alexander Svanberg og Jarle Nordaas fra Horten på skranglegitar og pumpeorgel med Jim Protector. Bandet flyttet til Trondheim, stemte gitarene sine og ble forsterket av Stein Ove Eriksen fra Holmestrand og Andreas S. Kjær fra Oslo. 

Bandet herjet i flere år undergrunnen i Norge som et elektrorockband med drøye konserter. De rakk dessuten å spille i både Canada, USA og England, samt spille inn plate med powerpop-helten Ken Stringfellow, før de tok en pause fra rockelivet. På ARTEFACT fra 2011 var gitarene i stor grad pakket bort til fordel for rendyret dommedagsdisko. 

Spredte låter viser også elementer av både country og powerpop.

Jim Protector anno 2018 er en eklektisk blanding av alt bandet har gjennom.  Gutta har blitt eldre, men også klokere. Ola Emil Moss er femtemann med i bandet som sjeldent gjør konserter, men aldri slutter å utvikle seg. 

Det er en glede å få heltene fra Horten med på Verven. Dette er definitivt noe alle må få med seg. Ses på Verven.