Return to Content
26.11.2015

Razika – forbanna bra gladmusikk

Selv om Razika er litt mer forbanna på sin siste plate, så er dette musikk det er umulig å ikke bli glad i. Det gjør heller ingenting at dette bandet er et fyrverkeri  live. Til Horten har de med egen blåserrekke for å gi oss et heftig driv fra første tone. Dette er en konsert vi gleder oss litt ekstra til på Verven i sommer.

Tre år etter albumdebuten «Program 91« (2011) er bergenskvartetten Razika tilbake med sin tredje fullengder. Et tøft år både privat og som band har resultert i deres sinteste plate – og den de selv er mest fornøyde med. Siden forrige utgivelse, Spellemann-nominerte «På Vei Hjem« fra 2013, har samtlige av bandmedlemmene vært gjennom brudd med kjærester. For et band som alltid har hentet tekstmateriale i forholdet til det motsatte kjønn, har det naturligvis påvirket de nye låtene – mange av dem handler om oppbrudd, om å gjøre det slutt og å bryte ut av gamle mønstre.

På «Ut Til De Andre» har også lydbildet tatt en litt annen retning. Ska-preget som tidligere har kjennetegnet Razika er bevisst tonet ned, mens de rufsete punkpop-røttene har fått større plass. Med unntak av vokalen er hele plata spilt inn live i studio, slik som sist, med Yngve Sætre som produsent.