Return to Content
26.11.2015

Marit Larsen – landets fineste låtskriver

Med sitt fjerde soloalbum «When The Morning Comes» har Marit Larsen tatt et stort steg. Etter tre album produsert av Kåre Vestrheim, har hun nå for første gang inntatt produsentrollen selv.

For å finne bakgrunnen må vi tilbake til 2012 og etterdønningene etter forrige plate, «Spark» (2011). Marit følte seg klar for noe nytt. Da muligheten til å tilbringe tid i Nashville dukket opp, lot hun seg ikke be to ganger. Der fant hun et ungt og svært produktivt musikermiljø, som har bidratt mye til denne platen. Et personlig høydepunkt ble arbeidet med trommeslager Matt Chamberlain, en trommeslager Marit har stor respekt for og som spiller på plater hun har hørt på halve livet (Fiona Apples, blant annet). Coldplays strykerarrangør, Davide Rossi, bidrar også.

Kombinasjonen med å produsere selv og dra til Nashville ble en suksess. Hennes første singel «I Don’t Want To Talk About It» har gått i høy rotasjon på norsk radio siden den ble sluppet og siden den gang vært av de mest spilte låtene på norsk radio. Albumet ble sluppet 20 oktober 2014 og gikk rett inn på første plass på iTunes, og lå på førsteplass på VG-lista. Det ble også mottatt med strålende kritikker og fine sitater som blant annet: «When The Morning Comes» sementerer Larsens status som en av landets fineste låtskrivere (Dagbladet), hennes beste album så langt (Romerikes Blad) og pur pop-demonstrasjon (Adressa).