Return to Content
09.11.2015

Donkeyboy – Hitmaskin til Horten

Vi kunne ikke drømt om en bedre start på lørdagen. Dette kommer til å bli en vitamininnsprøytning av de sjeldne. Det er få norske band med like mange hitter. Deres tre mest kjente låter er spilt over 50 millioner ganger på Spotify.

Det har allerede gått seks år siden Donkeyboy kom som en pop-eksplosjon inn i rampelyset, i fargerike dresser og med udiskutable hits i bagasjen. Bandet består av Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen og Thomas Drabløs fra Drammen – og de har jobbet sammen med musikken siden 2005. Singlene «Ambitions», «Sometimes», «Stereolife» var alle en del av debuten «Caught in a life», som ble sluppet i 2009 og gikk rett til topps på VG-lista og endte med å ligge der i hele 43 uker. De skapte forøvrig også norsk pophistorie ved å ha både første- og andreplass på VG-lista i slutten av september 2009.

Med sine litt underlig oppbygde tekstlinjer, rare tematikker, fargerike fremtoning, gjennomført friske produksjon og melodilinjer som raskt fester seg, har gjengen fra Drammen både imponert og provosert – men først og fremst, gitt Norge en eventyrlig popsuksess. Donkeyboy har blitt synonymt med fengende refrenger. På andrealbumet kom like solide «City Boy» og «Pull of the Eye», og Sundberg-brødrene understreket nok en gang at de er store produsenttalenter. Tilsammen lå de to albumene på VG-lista hele 62 uker.

Etter at «Triggerfinger» ble sluppet høsten 2013 og VG tok av seg hatten for at Eselguttene hadde modnet og laget nok et uimotståelig refreng, fortsatte suksesshistorien og platinatroféfangsten i 2014 med hitsinglene «Hero» og «Crazy Something Normal». Sistnevnte ble 2014s mest spilte låt på norsk radio! Det er ingen tvil om at det blir allsang på Møringa.

Totalt har Donkeyboys album og singler så langt solgt/streamet til seg vanvittige 54 x platina i Norden! Vi er stolte over å kunne presentere Donkeyboy, som har vært en av Norges største hitmaskiner de siste 6 årene.

Sees på Vervenfestivalen!