Return to Content
21.11.2014

Datarock til Vervenfestivalen

Datarock er et legendarisk liveband som aldri skuffer fra scenen. Hvem husker ikke konserten under Slottsfjell 2011 hvor de crowdsurfet med en gummibåt.
Bandet har spilt over 850 konserter i 36 land på hele 5 kontinenter, så her snakker vi om erfarne gutter. Datarock er en av de få norske banda som har fått anerkjennelse i utlandet, og nå kommer de til Vervenfestivalen for å ta Horten med storm.

Datarock har jobbet med noen av verdens største plateselskap, management, bookingagenter & publishing selskap, og globale merkevarer som Apple, Coca Cola, Samsung, EA og selv Disney har trykket dem til sitt bryst. Låtene deres opptrer i en rekke filmer, serier og reklamer jorden rundt, men det mest oppsiktsvekkende er kanskje at DATAROCK er det bandet i verden med låter i flest markedsledende videospill. Hele 22 spill har det blitt så langt inkludert Fifa ’08, Fifa ’09, Fifa ’10, Fifa Street, Sims 2, Sims 3, Need For Speed, Madden NFL og ikke minst gigantiske iPad & iPod spill som Tap Tap Radiation og Tap Tap Revenge 3.

DATAROCK er mest kjent for sine røde drakter og energiske konserter, men også utgivelsene har fått ben å gå på. Debutalbumet fra 2005 ble nominert til Spellemannprisen, og platen kom senere med på 36. plass på engelske NME sin liste over beste album i 2006. Samme år kom singelen ‘Computer Camp Love’ inn som nummer 12 på ‘Triple J’s Hottest 100’ i Australia (av 600.000 stemmer), og i 2007 listet Rolling Stone Magazine ‘Computer Camp Love’ på 88. plass av årets 100 beste singler.

DATAROCK sitt andre album ‘Red’ ble også nominert til Spellemannprisen og fikk god mottakelse jorden rundt. I New York Times var albumet ‘Critics choice of the week’ og i Bergen Tidende fikk platen terningkast 6. Hele 4 singler ble listet på P3, og videoene endte til og med opp i rotasjon på amerikanske MTV.

Vi gleder oss enormt til å få besøk av Datarock og klarer knapt vente til sommeren.