Return to Content
14.11.2019

Black Debbath tilbake på Verven

Det er langt ifra de komiske tekstene som gjør Black Debbath til et fantastisk band. Det er rett og slett jævlig bra stonerrock!

Nå er det fire år og et nytt album siden de spilte på Verven sist, så det var på tide å invitere de tilbake. Black Debbath har levert blytung, norskspråklig politisk rock med humor i drøye femten år. Fra gjennombruddet “Tung, tung politisk rock med Problemer innad i Høyre” i 1999 til “NORSK BARSK METALL” som kom ut 26. oktober 2018 med fengende skråblikk på samfunnet akkompagnert av blytunge rytmer og feite søttitallsinspirerte bluesriff.

I anledningen utgivelsen av “Norsk Barsk Metall” høsten 2018 skriver bandet sjøl:

“Det har hersket det reneste kaos i norsk offentlighet den siste tida. Politikernes grenseløse kåthet har spilt dem fullstendig ut over sidelinja, mens mediene fortaper seg i alskens uvesentligheter på jakt etter klikk og kontrovers. Verden står i brann og alle ser ut til å gi faen. Savnet av en styrende, moden og besluttsom hånd er påtagelig, og folk har spurt seg: Hvor er Debbath? Den femte statsmakt? Har de glemt oss? Mange har grått.
Men, neida! Debbath har ikke glemt. Debbath har bare hvilt seg litt og samlet krefter til nok et frontalangrep på en stat som har tapt sine idealer, en offentlig debatt som utarter og en presse som sover der den i det minste burde ha vært halvvåken.

Det er bare Black Debbath som har den nødvendige autoritet i alle leirer til å ta dette nødvendige oppgjøret med samfunnsutviklingen. Med tungrockens kraft er de umulige å argumentere mot, da de vinner enhver krangel og diskusjon gjennom overdrevet volum, groove og samspill. Dette kommer klart til uttrykk på den nye plata hvor de blant annet går til frontalangrep på kongehuset med Legg monarkiet ut på anbud, de påpeker behovet for Etiske retningslinjer for tryllekunstnere og trollmenn og de belyser rovdyrdebatten fra alle sider med Hele Norge roper ulv! Dermed er det endelig håp om at offentligheten igjen vil falle til ro, og at vi alle kan konsentrere oss om viktigere ting.”