Return to Content
07.12.2016

Stein Torleif Bjella til Verven

Det blir sørgmodig visesang på Norges hyggeligste festival til sommeren, og vi gleder oss! Bjella er nemlig balsam for sjela, og en visekunstner av rang.

7. oktober 2016 slapp Stein Torleif Bjella endelig sitt fjerde soloalbum, «Gode Liv». «Bjella & Co har lagd det komplette album», skrev Dagbladet og trillet til seks på terningen. Visekunstnerens bunnsolide katalog vokser seg stadig større, og som iTromsøs anmelder ganske riktig poengterte i sin anmeldelse, «Stein Torleif Bjella gjør det umulige mulig, nemlig å finne opp seg selv hver gang».

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannominasjoner. To år senere kom oppfølgeren «Vonde Visu» som, om mulig, ble enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. «Heim for å døy» avsluttet trilogien i 2013, og for albumet mottok han Edvard-prisen i klassen «Tekst og musikk». Også Det Norske Teatret har latt seg fengsle av Bjellas låtunivers. I januar 2017 har nemlig forestillingen «Kan nokon gripe inn», basert på Bjellas tekster og melodier, premiere på Hovedscenen.

Som helstøpt liveartist, har Bjella også markert seg. På små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. «Gleden ved å være sørgmodig», konkluderte VGs anmelder etter å ha sett ham på samme festival tre år senere. Vi ses på Verven til sommeren!

Kommentarer

Kommentarer er stengt.